PODSTICAJI ZA INVESTIRANJE

Pogodnosti za ulaganja u Republiku Srbiju

Srbija je jedna od najatraktivnijih investicionih lokacija u jugoistočnoj i centralnoj Evropi, a glavne prednosti ulaganja u Srbiji su: povoljna geografska lokacija u centru jugoistočne Evrope, bescarinski režim izvoza u zemlje CEFTA, EFTA i Carinsku uniju Rusije, Belorusije i Kazahstana, najnižu stopu poreza na dobit u Evropi i obrazovan i kvalitetan kadar. U cilju podsticanja direktnih investicija, otvaranja novih radnih mesta i ravnomernog regionalnog razvoja, Srbija nudi i dodatne finansijske pogodnosti. Više o tome možete pogledati ovde. 

 

KALENDAR DOGAĐAJA

Novembar 2015

Agritechnika je najveći svetski sajam poljoprivrednih mašina i komponenti za poljoprivredne mašine u svetu. Predstavlja inovacije u sektoru poljoprivredne mehanizacije i nudi širok izložbeni spektar od najmanjih komponenti pa do značajnih rešenja u ovoj oblasti. Sajam se održava svake druge godine u Hanoveru, Nemačka, a na prethodnoj izložbi 440.000 posetilaca iz 83 zemlje je posetilo ovaj sajam, i na površini od 424.000m² predstavilo se oko 2.900 izlagača iz 47 zemalja sveta. Prva dva dana sajma su zatvorenog tipa i rezervisana su za dilere i investitore.Slovak Matchmaking Fair 2015, Bratislava, Slovačka

Zadovoljstvo nam je da Vas u ime USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i programa Evropski PROGRES pozovemo na okrugli sto “Nameštaj od punog drveta - poslovna šansa za Srbiju” koji će biti održan 10. novembra 2015. godine od  na predstojećem Beogradskom sajmu nameštaja, galerija hale IV. Okrugli sto predstaviće nove tržišne mogućnosti za privrednike koji su spremni da se fokusiraju na proizvodnju nameštaja od masiva.

Međunarodni stručnjaci istaći će potencijal za razvoj proizvodnje nameštaja od punog drveta, i ukazati kako će njegov rast dovesti do toga da svetsko tržište prepozna Srbiju kao destinaciju za nabavku ove vrste proizvoda. Analiza trenutnog stanja na globalnom tržištu nameštaja pokazaće koliko je važno da se ne propusti prilika koja može imati značajan uticaj na zapošljavanje i sveukupnu ekonomiju zemlje.

Okrugli sto će okupiti donosioce odluka na nacionalnom nivou, čelnike lokalnih zajednica bogatih šumama, predstavnike javnih preduzeća i drugih koji gazduju šumama, proizvođače nameštaja kao i sve ostale učesnike u lancu vrednosti.

Okrugli sto organizuju, u partnerstvu sa Agencijom za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Beogradskim sajmom, USAID-ov Projekat održivog lokalnog razvoja i program Evropski PROGRES koji finansiraju Evropska unija i Vlada Švajcarske.

Naziv sajma: Mebel (sajam nameštaja)
Mesto i vreme održavanja:
Moskva, Rusija, od 23. do 27. novembra 2015. godine
 • Vesti

  • Poziv za učešće na sajmu robnih marki PLMA 2016

   Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Privredna komora Srbije objavljuju Javni poziv za učešće srpskih privrednika na sajmu robnih marki u Holandiji, u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu „PLMA“ koji će se održati u Amsterdamu 24. i 25. maja 2016. godine. Rok za prijavu je petak, 22. januar 2016. godine. Detaljnije 29. 12. 2015.
  • Poziv za učešće na sajmu tehnike HANNOVER MESSE 2016

   Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Privredna komora Srbije objavljuju Javni poziv za učešće srpskih privrednika na predstojećem sajmu tehnike u Nemačkoj u okviru nacionalnog štanda Srbije. Sajam „HANNOVER MESSE“ će se održati u Hanoveru, u periodu od 25. do 29. aprila 2016. godine. Rok za prijavu je sreda, 20. januar 2016. godine. Detaljnije 29. 12. 2015.
  • Poziv za učešće na sajmu hrane i pića PRODEXPO 2016

   Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije i Privredna komora Srbije objavljuju Javni poziv za učešće srpskih privrednika iz prehrambene industrije u okviru nacionalnog štanda Srbije na predstojećem međunarodnom sajmu „PRODEXPO“ koji će se održati u Moskvi, Ruska Federacija, u periodu od 8. do 12. februara 2016. godine. Rok za prijavu je petak, 8. januar 2016. godine. Detaljnije 24. 12. 2015.
  • Poboljšan kreditni rejting Srbije

   Prema saopštenju Narodne banke Srbije od 18. decembra 2015. godine, američkа agencija za ocenu kreditnog rejtiga Fitch Ratings popravila je sa „stabilnog“ na „pozitivan“ izglede za poboljšanje kreditnog rejtinga Srbije za dugoročno zaduživanje u domaćoj i stranoj valuti i potvrdila kreditni rejting Srbije na nivou „B+“. Detaljnije 21. 12. 2015.
 • PRIJAVA ZA BAZU DOBAVLJAČA

 • Prijava za bazu investicionih lokacija

 • Časopis "Exporter"

 • Javne nabavke