KAIZEN PROGRAM

Transfer znanja i najboljih praksi iz Japana

”KAIZEN program” je namenjen srpskim privrednim društvima, radi povećanja konkurentnosti srpskih privrednika na inostranom tržištu, kroz transfer znanja i najboljih praksi iz Japana. Program se sprovodi u cilju unapređenja proizvodnih procesa i smanjenja broja škartova, poboljšanja procesa poslovanja - od nabavke  do plasiranja finalnog prizvoda, i profesionalizacije kadrova na japanski način. Više o programu pogledajte ovde.

KALENDAR DOGAĐAJA

Septembar 2014

Naziv sajma:  World Food Moscow (sajam prehrambene industrije)
Mesto i vreme održavanja: Moskva, Rusija, od 15. do 18. septembra 2014. godine

Naziv sajma:  Automechanika Frankfurt (sajam auto delova i opreme)
Mesto i vreme održavanja: Frankfurt, Nemačka, od 16. do 20. septembra 2014. godine

 

Delegacija Japanske poslovne federacije Keidanren, organizacije koja zastupa interese najvećih japanskih kompanija, boraviće od 23. do 25. septembra u Srbiji sa ciljem da upozna perspektive srpske privrede i mogućnosti za proširenje bilateralne ekonomske i tehnološke saradnje dve zemlje. SIEPA će predstaviti investicione potencijale japanskim privrednicima na poslovnom forumu srpskih i japanskih privrednika u kom je Privredna komora Srbije domaćin. Poseta predstavnika Kejdanren biće odlična prilika da privrednici Japana upoznaju Srbiju i svoja iskustva prenesu srpskim preduzetnicima.

Japansku delegaciju, koja će osim Srbije posetiti Italiju i Poljsku, predvodiće Jošio Sato (Yoshio Sato), kopredsedavajući Komiteta za Evropu Keidanrena. U delegaciji će biti rukovodioci i eksperti kompanija članica tog Komiteta.

To je prva, istorijska, poseta Keidanrena Srbiji, organizacije koja zastupa interese najvećih japanskih kompanija. Članstvo Kejdanrena broji 1.308 predstavnika japanskih kompanija, 114 industrijskih asocijacija i 47 regionalnih ekonomskih organizacija.
Naziv sajma:  MOW (sajam nameštaja)
Mesto i vreme održavanja: Bad Salzuflen, Nemačka, od 14. do 18. septembra 2014. godine

 

Oktobar 2014

Naziv sajma: EXPO REAL, (sajam nekretnina i investicija)
Mesto i vreme održavanja: Minhen, Nemačka, od 6. do 8. oktobra 2014. godine
GITEX je najveći sajam informaciono-komunikacionih tehnologija u regionu Bliskog Istoka i Severne Afrike, sa tradicijom dužom od tri decenije. SIEPA u saradnji sa Privrednom komorom Srbije po treći put organizuje nastup srpskih privrednika na ovom sajmu, koji će se održati od 12. do 16. oktobra 2014. godine u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati. Pet domaćih kompanije će se predstaviti na Nacionalnom štandu Srbije u Dubai World Trade Centre-u, u hali SheikhRashidHall: 2D Soft, Iritel, TeleGroup, Towers Net i Ibis Instruments.

Više od 3.500 izlagača iz 54 zemlje sveta predstavilo se prošle godine na izložbenom prostoru površine 78.000 metara kvadratnih, a sajam je posetilo preko 140.000 posetilaca iz 144 zemlje.

Više informacija o nastupu naših kompanija na ovom sajmu možete pogledati ovde

Naziv sajma: SIAL, (sajam prehrambene industrije) 
Mesto i vreme održavanja:
Pariz, Francuska, od 19. do 23. oktobra 2014. godineNovembar 2014

Naziv sajma: Elmia Subcontractor (sajam dobavljača, metalska industrija)
Mesto i vreme održavanja:
Jonšoping, Švedska, od 11-14. novembra 2014. godine
Naziv sajma: Mebel (sajam nameštaja)
Mesto i vreme održavanja:
Moskva, Rusija, od 24. do 28. novembra 2014. godine